MamaMo Kraamzorg zorgverzekering

Zorgverzekering en vergoedingen

Waar ben ik voor verzekerd? En wat krijg ik wel en niet vergoed?

Basisverzekering en kraamzorg

In Nederland is iedereen verzekerd voor kraamzorg. Kraamzorg valt namelijk onder je basisverzekering. Het enige verschil dat er onder aanvullende polissen zit is of je de eigen bijdrage zelf moet betalen of ook vergoedt krijgt.In 2021 is de eigen bijdrage 4,60 euro per uur.

Je hebt recht op 49 uur kraamzorg verdeeld over 8 dagen (dag 1 is de dag van de bevalling). Als er een medische indicatie is voor meer uur dan zal de verloskundige je van een nieuwe zorgindicatie voorzien. Bijvoorbeeld na een keizersnede of bij voedingsproblemen. Hiervoor zijn wettelijk vastgelegde protocollen waar ik me in samenwerking met de verloskundige aan zal houden. Deze zorg kan maximaal uitgebreid worden tot 80 uur verdeeld over 10 dagen.

Meer weten?

Restitutie- of naturapolis

Ik heb als zzp-er niet de mogelijkheid om contracten af te sluiten met zorgverzekeraars. Zij willen namelijk zekerheid en die kan ik niet 100% uit eigen beweging garanderen (uiteraard heb ik voldoende back-up om dit wel te realiseren).
Als je een restitutiepolis hebt is dit geen probleem. Daarbij is het namelijk zo dat je zelf je gewenste zorgaanbieder mag kiezen. Je kunt dus direct bij mij inschrijven. Ik adviseer je wel om vooraf even met je zorgverzekeraar te bellen om te vragen welke tarieven er gehanteerd worden en of dit bedrag volledig vergoed wordt.

Als je een naturapolis hebt dan kan de zorg vergoed worden via Kraamzorg 1 op 1 of de Coöperatie voor Kraamzorg. Zij hebben voor alle zzp-ers contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars. In dit geval gaat de facturering rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. Zo hoef je daar de eerste weken met je nieuwe baby in ieder geval niet aan te denken. Bij een aantal zorgverzekeraars is het wel zo dat ik de eigen bijdrage direct aan de klant gedeclareerd dient te worden. Afhankelijk van je polis kun je deze factuur declareren bij je zorgverzekeraar.

Neem contact op voor een kennismaking

Laat je gegevens hier achter en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

MamaMo Kraamzorg Monique Verhoeff

Monique Verhoeff

Kraamverzorgende
06 – 154 238 14

    Met het invullen van mijn gegevens ga ik er mee akkoord dat MamaMo contact met mij opneemt